Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2006 18:00 - ИСТОРИИТЕ НА ОРЛИН № 3: Национализмът като ябълка в устата
Автор: charanandi Категория: Новини   
Прочетен: 1477 Коментари: 1 Гласове:
0



image

Е, поредните избори отминаха... И във въздуха като панагюрския сомг се утаиха всички въпроси. Освен един. Отживелица ли е национализмът? Темата, по която са спорили десетки мислители и мислителки, все още е заседнала в гърлото ми като семка от ябълка. Но да ви кажа какво поникна от тази семка.
Купих си ябълка от пазара. Червена, голяма, сочна. Айде да не казвам като какво. Българска е, похвали ми я женицата, дето ми я продаде. Отначало не обърнах внимание на тази категоричност и се молех само плодът да не е роден дом на някоя фамилия мазни червеи. След първото отхапване обаче си казах: "Как да не е българска, бе!". Та те всички ябълки са български. Защо са български ли? Ами защото и Адам и Ева, дето са се сваляли с ябълки, са чисти българи. Като македонци, излезли изпод душа. Тогава, значи, само ние, българите, имаме право да сме националисти. Защото дедо Адам и баба Ева са си наши. Българи и по език (ама какъв език е имала прабаба Ева), и по нрави, и по всичко.
Та защо са българи ли? Ами първо, защото "Господ е българин". Това даже и французите го разбраха. Второ, имената са им български. Дедо Адам като захапал ябълката и взел да вика: "А да й дам, а да й дам на Ева да ме погъделичка в смокиновите гащи". А да дам, а да дам, та си останал Адам човекът. След като баба Ева бръкнала в гащите му, тя взела, че се позаиграла. И дедо Адам взел да вика: "Евалла, евалла". Та накратко - Ева. Е, това е тя истината, значи. И друго - как да не са българи дедо Адам и баба Ева, бе!? Ходили са голи като пищоли, карали са на ябълкова диета, а пък само за секс са мислили.
Ами, и по нататък в Библията - само българи, мила моя майно льо, юнак до юнака. За Йов к`во да говорим - гол и бос Йовчо като баба си Ева. Ами Ной - тръгнал човекът да пътува с яхта и се запасил чисто по български - взел си и прасенцето, сланинка да има за мезе на ракията. Качил и кравата - таратор да дроби. И петел - да го буди, когато е махмурлия, и кокошка - да се надкудкудякават с жена му. Ами Мойсей! Четиридесет години човекът спестявал за море. После то пък се разтворило, та не можал и един бруст като хората да извърти. Абе, български късмет, те това е.
Та, май, национализмът ще излезе малко безсмислен. Щото има само една нация и тя е българската. На баба Ева и дедо Адам хубавците ненагледни. А в ябълката няма червеи. Сигурно защото е българска. Или пък е пръскана с Би 58. 

От Орлин Томинаплатанов 

За повече коментари, въпроси и нформация:
vreme2001@gmail.com

Гласувай, за да увеличиш популярността на този блог!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anahata - Мисля,
26.11.2006 18:16
че този призив за гласуване под постингите има обратен ефект:( Аз бих гласувала, но по своя преценка - и не за блога като цяло, а за конкретния постинг.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: charanandi
Категория: Новини
Прочетен: 950692
Постинги: 72
Коментари: 518
Гласове: 150
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930