Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2007 02:23 - ИСТОРИИТЕ НА ОРЛИН №5: Хороскопът - мярка за "ти-ри-ри-рам"
Автор: charanandi Категория: Новини   
Прочетен: 3082 Коментари: 0 Гласове:
0



Здравейте, значи!
Чакайте днес да ви споделя как с камертон в ръка и с вестник в другата, се сетих как четенето на хороскопи влияе върху човешката физиология.
Ла-ла-ре-ре-до-фа-сол. Ария на клеветата! Б-р-р-р. Усещате ли как ми е изтънял гласа. Качил съм точно две октави и от бас-баритон станах мецосопран. А не от куче - свиня, както било по китайски....  При това станах колоративен сопран. Я да проверя и нещо в панталоните. Едно, две - Слава Богу! - тук са... Ама утре може и да ги няма.
Спирам да чета хороскопи. Защо ли? Ох, свалих едната октава. Днес пропуснах предпоследната страница на вестника и вече има ефект. Знаете ли какво открих по метода на корелативно-лингвистичната дедуктивна интерпретация? Четенето на хороскопи е изключително вредно. Особено за хора, работещи в мъжки колективи - миньори, шлосери, военни, полицаи, затворници - това май не е професия, ама някои бая стаж трупат. Та открих, че хороскопите могат да ни направят "Ти-ри-ри-рам". А, върнах си и другата октава... Нали се сещате - "Пляс, пляс, педалите…"? Та откъде достигнах до това съждение? Ами, просто разчленете леко думата. "Хор" е коренът на "хора", а "скоп" - коренът на "кръц - кръц", обезмъжаване така да се каже. Я пак да проверя - едно, две - тук са... Спокойно, миличка!
Та това мое откритие сигурно ще да е вярно. От много четене хората така могат да се "налюмиерчат", че и родната им майка да им каже "Дъще!", а родната им жена - "Сестро", примерно.
Ама, как да не скопяват хороскопите! Вижте, значи - само жени ги четат. Имам чувството, че поне на 50 % от тях нещо им е висяло отдолу, ама днеска "хороскопче", утре - две" и... Няма багаж в гащите. Минаваме на прашки.
Вижте, значи, и имената на зодиите. Защо се казва овен, а не "коч"? Ами защото животното е скопено отдавна и вече не се заглежда по секси мериноски, а гледа само в кой дом да се свре. Защо телецът е телец, а не "бик"? Щото си е най-обикновен бивш ватман, затова. Да не говорим за козирога - то рога няма като хората, та какво остана за други работи. За Девата или истината, или нищо - лъха на стерилност, отдето и да я погледнеш.
Така че, драги мои, направете последна проверка, знаете къде, и изхвърлете проклетите страници. Или просто си направете от тях шапка, фунийка за слънчогледово семе, оригами, корабче, солничка, надуваема кукла… Ако си напаравите това - значи пищовът Ви все още не засича. 

От Орлин Томинаплатанов

За повече информация, коментари и въпроси:
vreme2001@gmail.com


Тагове:   Орлин,   мярка,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: charanandi
Категория: Новини
Прочетен: 949865
Постинги: 72
Коментари: 518
Гласове: 150
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930