Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2007 02:55 - "Градус" е инвеститор № 1 в хранително-вкусовата промишленост на България
Автор: charanandi Категория: Новини   
Прочетен: 1660 Коментари: 1 Гласове:
0



Наградата на Лука и Иван Ангелови бе връчена на официална церемония от министър Радослав Гайдарски

Най-големият производител на птиче месо в България "Градус-1" ООД, спечели наградата за инвеститор на 2006 година в областта на хранително-вкусовата промишленост. Конкурсът бе организиран от Агенцията за инвестиции в България. Тазгодишните победители бяха определени по девет критерия, сред които: обем на вложени средства през годината, брой на разкрити работни места, хуманно-социален ефект на инвестицията, фирми с "пионерска" роля в своята област, експортно ориентирани производства и производства в областта на високите технологии. На церемония през декември в столичния “Шератон“ наградите бяха връчени от министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, министъра на здравеопазването Радослав Гайдарски, министъра на вътрешните работи Румен Петков и от Стоян Сталев – изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. 
"Градус" спечели приза в съревнование с 15 фирми от бранша. Престижната награда е за изграждането на най-модерният завод за добив и преработка на птиче месо в Югоизточна Европа. Наградата бе връчена на Лука и Иван Ангелови от здравния министър Радослав Гайдарски.
Заводът, в който са инвестирани 35 млн. лв. официално заработи на 15 октомври 2006 година в Стара Загора. След като компанията вече разполага с люпилня край Ямбол, фуражен завод в Нова Загора, ферми за отглеждане и угояване на бройлери в Чирпан, Ямбол, Русе, Нова Загора и Хасково, с новооткритото предприятие, "Градус" затвори напълно цикъла си на производство - от яйцето до колбаса.
Предприятието е с годишен капацитет над 40 000 тона. Заводът на "Градус" е сертифициран по международните стандарти HACCP, ISO и QS, и вече притежава код за износ на продукти в страните членки на Европейския Съюз. Продуктите с марка "Градус" вече се предлагат в Германия, Франция, Швеция и други.
За 11-те месеца на годината преките чужди инвестиции в България са вече 3.2 млрд. евро, каза министър Румен Овчаров. По думите му това постижение е надминало очакванията му и е най-високото за последните 17 години.
С изграждането на най-модерното предприятие за преработка на птиче месо в България на потребителите на стоки с марка "Градус" се гарантира качество, сертифицирано по всички международни стандарти.
Както вече писахме, около 350 служители са преминали през специално обучение за работа със специалното оборудване на холандската компания "Stork", която е лидер в производството на поточни линии и конвейри за обработка на бели меса.
Търговската марка "Градус" е символ на качество и дългогодишна традиция на пазара на пилешко месо и продукти. През 1992 година компанията е основана от двамата братя Иван и Лука Ангелови. Днес в предприятията на фирмата работят над 1100 души. 

От Стоян Радулов

"Оптикс" с награда за инвестиция в иновациите 

Фирма “Оптикс“АД – Панагюрище, пък бе отличена за инвестиция в иновационни високи технологии в конкурса "Инвеститор на годината". Инвестицията на компанията е на стойност 1,4 млн. лева за тази година, с общо разкрити 360 работни места. Наградата, получена от президента на фирмата Иван Чолаков, е за специализирано предприятие в конструирането и производството на прецизни оптични компоненти и възли и оптико-електронни системи, като 95 на сто от продукцията е за износ. 

За повече информация, въпроси и коментари:
vreme2001@gmail.com



Тагове:   България,   Градус,


Гласувай:
0



1. анонимен - hei taka
17.06.2008 22:30
4olakove edin mnogo golqm mrasnik.pitaite go kak rabotqt horata po 12 4asa i pove4e?kak se kradat tehnologii?kak se po4elqt konkursi?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: charanandi
Категория: Новини
Прочетен: 950743
Постинги: 72
Коментари: 518
Гласове: 150
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930