Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2007 04:11 - Всичко най-хубаво, Мадлена!
Автор: charanandi Категория: Новини   
Прочетен: 3583 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.01.2007 08:37


От  брой №1/ 2007 г. на в. "Време 2001" Мадлена Георгиева е неговият нов главен редактор

Винаги съм имал предпочитания към журналистите, привлечени от много идеи, и на първо място от размяната на мнения, от общуването. Това е и смисълът на масовите медии. Това повежда хорския дух и го тласка в плен на нови убеждения. Едно от моите убеждения пък е промяната.
И ето, че дойде времето да напиша някои редове, за които винаги съм смятал, че ще дойде време да напиша. А те са: 

Скъпи читатели,
от този брой в. "Време 2001" има нов главен редактор и неговото име е Мадлена Георгиева.
 



Пиша ги с ведрина в душата и с още едно свое убеждение, че в посланията на високата журналистика няма сезони. А вие много добре знаете, че екипът на в. "Време 2001" винаги се е стремял именно към високата журналистика. Носител на нови идеи и различни, понякога противопоставящи се, гледни точки, вестникът винаги е бил радетел и на промяната. Самият той през годините наистина се е обновявал. Днес процесът просто продължава.
Мадлена Георгиева е позната на много от вас като водеща на новините по КТ "Астра-Пан". Истината обаче е, че новинарската емисия "Панагюрище днес" е нейна рожба. Затова да приеме предложението да стане редактор на в. "Време 2001" за неговия екип е истинска чест. Още повече, че тя споделя мнението, че журналистите не могат, а и не трябва да знаят всичко, но трябва да могат да задават правилните въпроси. В този смисъл тя наистина е добър репортер и журналист, достоен за отговорността, която върви със списването на един вестник. Пък и е наясно, че наред с другите си задължения вестникарството е призовано да предава на времето и обществения шифър.
Неговият панагюрски код тя усвоява от 1998 г., когато в общинския официоз "Оборище" започва журналистическа й кариера. Там Мадлена работи само девет месеца веднага след завършването на българска филология в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", но оставя своя диря. Помага й може би и това, че в Пловдив е попивала знания от имена като Светозар Игов, Огнян Сапарев, Маргарита Митовска. Сигурен съм обаче, че в журналистическата й практика й е помагала повече чувствителността. Както и типичната интуитивност. Натрупала я е не само като телевизионен журналист и сътрудник на радио "Пловдив", радио "Деж", в. "Пазарджишка Марица", в. "Време 2001", но дори като инкасатор в "Енергоснабдяване" или като преподавател в СОУ "Н. Бончев". На всичкото отгоре Мадлена притежава няколко безспорни качества. Изразът й е ясен, точен и млад като изстрел. А баш в Панагюрище триста пъти по-вярно е съждението, че под всяко небе пушките и думите гърмят оглушително. Като журналист тя има изградено лице, но още по-важното е и че винаги е налице. И че знае, че както във всяка човешка дейност, така и в журналистиката разковничето се крие в подробностите. 

image
Мадлена Георгиева е създател на новинарската емисия "Панагюрище днес" на КТ "Астра-Пан" и шест години бе нейн основен репортер. На снимката - в действие с оператора Георги Конов по време на репортаж

Няма смисъл да ви убеждавам, разбира се, че Мадлена Георгиева е динамична, енергична, че умее да общува и е отворена към хората, че това дори я зарежда. И че със сигурност във в. "Време 2001" имя място за още новини, а тя е добър новинар... Но преди всичко останало е добър човек.
Затова пожелавам на Мадлена Георгиева, в чиито ръце оставям цялата свобода и отговорността, съдържаща се в думите "Вестник "Време 2001", следното: "Всичко най-хубаво, а статиите си ще напишеш сама!".
Не се съмнявам и в щастливата съдба на вестника, защото колкото и да е банален сюжетът на живота, отразяван на неговите страници, той винаги се е радвал на истински успех. 

От Стоян Радулов,
екс главен редактор на в. "Време 2001"

За повече информация, въпроси и коментари:
vreme2001@gmail.com




Тагове:   най,   Мадлена,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: charanandi
Категория: Новини
Прочетен: 949782
Постинги: 72
Коментари: 518
Гласове: 150
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930