Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2007 20:05 - Хари Харалампиев:Адвокатът не може да абдикира от бойното поле на истината
Автор: charanandi Категория: Новини   
Прочетен: 4643 Коментари: 2 Гласове:
0



image Визитка :Хари Харалампиев е адвокат, известен с категоричността и търпението в работата си. Един от малкото действащи адвокати, които са членове на Съюза на българските писатели. Всяка неделя Хари Харалампиев се събира с пишещите хора на Пазарджик, където живее от дълги години. Преди две години той издаде книга, озаглавена “Ако имате търпението”. Книгата не е роман, нито пък сборник разкази, а осем пледоарии от значими по характер съдебни дела.  Той е истинско страшилище за прокурорите, а пледоариите му често приличат на лекции по философия, защото са изпълнени с десетки афоризми, художествени съждения и образност, нехарактерна за такъв род “книжнина”.Някои от съгражданите му го имат за чудак не само заради аристократичната външност, но най – вече заради странната липса на интерес към два атрибута на цивилизацията. Харалампиев е известен с това, че никога не е носил часовник и се кълне,че никога няма да си купи мобилен телефон.

Интервю на Мадлена Георгиева

-Господин Харалампиев, как оценявате досегашното поведение на адвокатското трио,на което бе поверена защитата на петте български медицински сестри в Либия Аз съм част от този екип, но поради обстоятелството,че се разболях, не съм участвал в последнонто заседание. Но бях един от тези, които чрез пледоариите си във Върховния съд, отменихме смъртните присъди. За жалост ,както вие знаете, те вече не могат да се избягнат. Твърде много се изговори за това трябва ли нов подход в процеса, какво е необходимо да се направи, за да се помогне на сестрите. Моята гледна точка е следната: и Бизанти, и колегите ми Ялнъзов и Георги Гатев имаха безупречно процесуално поведение. Те се опитаха да представят възможно най – годните и най – необходимите доказателства, сочещи невинносттта на подсъдимите, но за жалост Апелативният съд в Триполи не възприе нито едно искане. А присъдите нямаше да бъдат смъртни, ако съдът в Триполи беше изпълнил указанията на Върховния съд, който отмени смъртните присъди. Като че ли предубеждението взе връх и това изигра решителна роля при определянето на смъртните присъди. - А как ще коментирате намерението на близките на Нася Ненова и Валя Червеняшка да свалят доверието от Вас и колегите Ви Пламен Ялнъзов и Осман Бизанти? -Право на всеки един подсъдим е да иска възможно най- добрата защита и това искане би трябвало да се уважи. Само че ще възникнат множество проблеми, защото юридическата машина в Либия е сложна. За да бъде приет един адвокат да брани интересите на българските медицински сестри, той трябва да получи мандат от председателя на Върховния съд на Либия. Ако той каже “не”, няма сила, която да промени нещата. 3. Ще се ангажирате ли с прогноза за изхода на делото? Деликатно нещо са прогнозите. Не мога да се ангажирам, мога само да кажа, че процесът е изключително сложен. Но мисията на адвоката в съдебната дала е да помири правосъдието със свободата. Успее ли–усилията му не са отишли напразно. -След произнесените смъртни присъди, ще има ли промяна в стратегията на защитниците на петте българки? -Стратегията ще е такава, каквато е била до сега. Аз винаги съм казвал,че когато се воюва за истината, адвокатът не може да абдикира от бойното поле. Вярно е,че ние загубихме една битка, но дано да спечелим войната…юридическата война на възгледи и на идеи. И дано Върховният съд съумее да преодолее предубеждението – тази страшна и многоглава хидра. Стане ли това, българките ще стъпят на родна земя. -С какво свързвате името Панагюрище? -Свързвам Панагюрище с великата Елена Николай. Във вашия град живее и един добър мой приятел – артистичният и широко скроен Лука Карайлев. Другото, за което се сещам в момента ,са красиво ушитите ризи, които дълго време носих.


Тагове:   може,   поле,   абдикира,


Гласувай:
0



1. анонимен - maverickmoneymaking you can easily rake in $11, 917 per month
06.02.2012 01:02
Hi, This just came across my desk and I had to pass it on to you ASAP…
Internet multi-millionaire Mack Michaels has a few new positions available right now…
If accepted you can easily rake in $11, 917 per month starting from scratch.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Once you’re accepted just follow the training Mack gives you. It’s really quite simple…
Learn how Mack went from not being able to afford Christmas gifts to a millionaire lifestyle and how you can too!
BUT…
Due to the extremely high level of Hands-On time Mack spends with every new member he has to limit the number of positions that are open.
Right now there are only 2 available in your area. If you’re interested you should move quickly.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Your Friend, – Mike
цитирай
2. анонимен - get #1 rsimple seoankings with simple plugin without being affected by any Google Updates
04.11.2012 17:47
Would you like to discover the secret how I’ve achieved multiple number 1 ranking positions for my wordpress website with simple seo plugin without being affected by any Google Updates?

And how you can get same results for your charanandi.blog.bg wordpress site and finally start to get tons of laser targeted traffic from search engines and get lot more sales...

I’ve set up a webpage where you can see my results (they’re impressive) and discover how I did it all here:

http://best-wp-seo-plugin.com

Now it’s important to note it’s got nothing to do with directories or article marketing or link building.

It’s just a simple plugin I used on my site, one which you can use on your charanandi.blog.bg website to help boost your rankings as well.

Find out more here:

http://best-wp-seo-plugin.com
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: charanandi
Категория: Новини
Прочетен: 950823
Постинги: 72
Коментари: 518
Гласове: 150
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930